Szarvas-Békésszentandrási Holt-Körös (Kákafoki-holtág)

A vízterület adatai, információk:

  • Hossza: 29,2 fkm
  • Területe: 173,26 ha
  • KHESZ kezelésben lévő szakasz: 21,95 fkm, 136,66 ha
  • Víztérkód(ok): 04-076-1-1 a 0 – 7+576 fkm közötti, a 14+826 – 29+200 fkm közötti, és az átvágás 0-1 fkm közötti szakasza
  • Holtág jellege: mentett oldali holtág (Hármas-Körös)
  • Meder állapota: a feliszapoltsága és növényzettel való benőttsége csekély, vizének minősége megfelelő. Szélessége 70 méter, átlagos vízmélysége 2,2 méter.
  • Holtág beépítettsége: a holtág mindkét oldalán nyaralókkal beépített, szabad helyek Békésszentandráson a két híd közötti szakasz (versenypálya), a holtág Hármas-Körös gátja közelében lévő 150 méteres szakasz (Békésszentandrás), az ún. Pityi-gát melletti szakasz (Szarvas), a Petőfi utca végén lévő szakasz (Szarvas), valamint az átvágás 1 kilométeres területe (Szarvas)
  • Szálláslehetőség: van (nyaralók, vendégházak, szállodák)

A vízterületre vonatkozó speciális szabályok:

  • a holtágon robbanómotoros vízi közlekedési eszköz nem használható (kivéve szolgálati célú vízi közlekedési eszközök)
  • a ponty fajlagos tilalma feloldva
  • December 01. – február 28. közötti időszakban: pergető horgászmódszerrel kizárólag ragadozó hal tartható meg, hármashorog használata úszós készséghez kizárólag ragadozóhalra irányuló, csalihalat is alkalmazó horgászatnál engedélyezett.

Jellemző halfajok:

  • ponty, harcsa, csuka, süllő, balin, keszegfélék, compó, amur, busafajok

A vízterületre érvényes területi jegyek:

  • KHESZ általános
  • KHESZ összevont
  • Alsóvízi bővített
  • Szarvas-békésszentandrási Holt Körös
  • Általános ifjúsági
  • Gyermek (éves)
  • 24 órás
  • 72 órás
  • Heti
FACEBOOKON IS!

Cookie-kat használunk a legjobb böngészési élmény érdekében További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás